Reveal your skin's natural beauty!
 
 

ZAO Make-up

Voor schoonheid die zorg draagt voor je huid en de natuur, heeft ZAO een 100% natuurlijke cosmetica die biologisch en veganistisch gecertificeerd is gecreëerd. Textuur, houdbaarheid, kleur en comfort, de make-up van ZAO is net zo krachtig en zintuiglijk als conventionele make-up, maar met respect voor het milieu en jouw gezondheid. Bovendien zijn de verpakkingen hervulbaar, voor meer ecologische en economische producten. 

Onze beloften

Je hoeft niet meer te kiezen tussen kwaliteits make-up en biologische make-up. Textuur, uitstraling, kleur, comfort, ZAO Make-up creëert en ontwikkelt formules die minstens even goed en doeltreffend zijn als conventionele cosmetica, maar met respect voor de natuur en jouw gezondheid.         

Het Zao Make-up team heeft met ethiek en passie kwaliteitsmake-up producten gemaakt, gebaseerd op de principes van duurzame ontwikkeling.

  • 1
  • 2
  • 3

100% natuurlijke formules

Zao Make-up zet zich in om producten aan te bieden met onberispelijke samenstellingen waarvan 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is. Zonder petrochemische derivaten of synthetische conserveringsmiddelen zijn de producten van Zao gezond voor jouw huid. De grondstoffen worden verkregen door een niet-vervuilende en eenvoudige transformatie van een plant of mineraal zoals plantenextracten, plantaardige oliën en boters, minerale pigmenten.... Dankzij hun ecologische en ethische engagementen kregen ze in 2014 de vermelding "Slow Cosmetic". 

Voorkeur voor biologische landbouw   

Alle producten zijn biologisch door Ecocert gecertificeerd (volgens de Ecocert Greenlife en Cosmos Standard normen) en gelabeld Cosmebio.

Vanaf het begin van het Zao avontuur hebben ze de keuze gemaakt om hun te richten op grondstoffen uit de biologische landbouw. Door te kiezen voor ingrediënten die vrij zijn van chemische meststoffen en pesticiden, minimaliseren we de bodem- en grondwatervervuiling, beschermen we de biodiversiteit en zorgen ze voor jouw gezondheid.

Ons make-up assortiment heeft een grote verdraagzaamheid voor de huid. De werkzame bestanddelen van biologische planten zijn veel geconcentreerder dan in planten uit conventionele landbouw. 

Respect voor dieren

Omdat we respect hebben voor alle levende wezens, wordt geen van de eindproducten en geen van onze grondstoffen getest op dieren. Zo zijn Zao producten gecertificeerd Cruelty Free van Leaping Bunny.       Het gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals bijenwas en karmijn (rood pigment), is uitgesloten. Alle Zao producten zijn dus Vegan gecertificeerd door de Vegan Society.         

Bovendien zijn de penselen gemaakt van synthetisch haar in plaats van dierlijk haar.

Navulbare make-up

We hebben navulbare verpakkingen gemaakt. Dit maakt Zao:  

  • Ecologisch: Door een hervulbaar systeem te creëren, kiezen we voor een beter milieu. Dankzij deze verpakking produceren we minder afval, gebruiken we minder plastic en verbruiken we minder energie.    
  • Economisch: De verpakking heeft een directe invloed op de prijs van het product. Door je voor te stellen om je producten na te vullen, bieden wij je de mogelijkheid om te genieten van make-up van topkwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.    
  • Speels: Onze navulbare verpakking geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk kleuren te wisselen, afhankelijk van de stemming van het moment. Hou gewoon een aantal navullingen bij de hand om je creativiteit de vrije loop te laten.

Duurzame verpakkingen

Eco-ontwerp is de kern van hun denken. Daarom is de primaire verpakking bamboe. Het is een ecologisch grondstof omdat het een fenomenale groei kent, zonder dat er kunstmest of pesticiden nodig zijn. Bamboe heeft slechts 4 tot 5 jaar nodig om zich te vernieuwen terwijl een boom minimaal 30 jaar nodig heeft! De bamboe die gebruikt wordt voor onze verpakkingen groeit in inheemse bossen in beschermde gebieden.


De secundaire verpakking is gemaakt van katoen. De bamboe producten worden verkocht in een elegante katoenen zakjes om hen verder te beschermen. Deze zakjes kunnen worden hergebruikt voor andere toepassingen, in tegenstelling tot kartonnen verpakkingen die onmiddellijk worden weggegooid.         


Zao hun onderzoek- en ontwikkelingsprogramma vervangt vanaf eind 2018 de katoenen zakjes door verpakkingen van bamboevezel. Ze blijven zich richten op onze favoriete bamboe vanwege de zeer lage milieu-impact bij het oogsten van dit hernieuwbaar materiaal!

Kwaliteit en innovatie

Hoewel ze een merk zijn van biologische en diervriendelijke make-up, blijven kwaliteit en innovatie de kern van onze zorg. In de overtuiging dat biologische make-up kan concurreren met conventionele make-up, streven we ernaar om bereikbare make-up aan te bieden.         


Innovatie staat centraal in alle ontwikkelingen. We proberen altijd nieuwe grondstoffen, door te experimenteren met nieuwe combinaties van ingrediënten, om zo te komen tot een superieure kwaliteit van de make-up.

Onze labels